Huzalos Szikraforgácsolás

A folyamat egyszerűen úgy írható le, hogy egy réz huzal segítségével bármilyen, a darabon átmenő alkotójú kontúrt meg tudunk vágni, ha az adott darab vezeti az áramot. Szerszám- és alkatrész gyártás terén egyre gyakrabban kell olyan felületeket, alakzatokat létrehozni a munkadarabokon, melyek mérettűrése és felületi érdessége, kizárólag huzalos szikraforgácsolás technológiájával érhetőek el! Gépparkunk túlnyomórészt ezt a technológiát alkalmazza, hiszen a nagy kopás-állóságú anyagokat, mint az edzett acél illetve keményfém csak így munkálhatóak meg.

 

        Tömbös Szikraforgácsolás

A forgácsleválasztás ebben az esetben is elektromos kisülések segítségével jön létre. Az előzőhöz képest itt nem egy huzallal vágunk kontúrt, hanem egy marással előállított formafelületet másoltatunk a darabba. Elektronikai forgácsleválasztás általában egy lassú folyamat, illetve megdrágítja az állandó egyedi elektróda gyártás is.

 

        Startfúrás

Többnyire a huzalos szikraforgácsoló gép befűző furatának az elkészítésére használatos, szintén szikraforgácsoló gép, ahol egy réz cső a szerszám. Alkalmas 0,2 – 2,0mm furat készítésére. Más esetekben kiválóan alkalmas hűtőfuratok elkészítésére pl: d=1x300mm előállítására, melyet hagyományos, mechanikai úton történő forgácsleválasztással lehetetlen megvalósítani.

 

            CNC Marás

Felszerelkeztünk magas színvonalú CNC megmunkáló központokkal, melyek szimultán 3 és 4 tengelyes marásra képesek. Kifogástalan minőségi szintet, és a tökéletes felületet biztosítanak a munkadarabokon. A megmunkáló központjaink természetesen támogatva vannak CAM rendszerrel is az extrém alakzatok létrehozása érdekében!

 

              CNC profil köszörülés

Egyes szerszámok felületének kiképzése, struktúrája és méretének tűrései megkívánják a köszörülést. Keményfémek esetében ez gyémánt szerszámokkal történik. CNC profil köszörülést tudunk vállalni átmérős és hasábos alakzatú munkadarabok esetén is.